Taxichauffeur opleiding

Wil jij aan de slag als taxichauffeur? Dan kan je bij Taxi Personeelsdiensten daarvoor de taxichauffeur opleiding volgen. Zo haal je de juiste papieren om te werken als taxichauffeur voor verschillende soorten vervoer.

Taxi opleiding via Taxi Personeelsdiensten

Rijden in de taxi vergt specifieke vaardigheden van de chauffeur. Zo moet je klantvriendelijk zijn, de weg kennen en je professioneel in het verkeer gedragen. In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat een taxichauffeur moet beschikken over een chauffeursdiploma. Hiervoor kun je de taxichauffeur opleiding volgen. Het behalen van dit diploma bestaat uit een theorie- en praktijkexamen.
Wil jij graag aan de slag als taxichauffeur, maar heb je nog niet de juiste papieren? Neem dan nu contact met ons op!
Taxichauffeur opleiding

Taxi theorie

Met het theorie-examen toetsen we onder andere je kennis op het gebied van:
  • Klantgerichtheid
  • Beroepshouding
  • Kennis van het voertuig
  • Handelen bij ongelukken en ongevallen
  • Specifiek aan het taxivervoer gerelateerde wet- en regelgeving

Het theorie-examen bestaat uit een schriftelijk examen met meerkeuzevragen (a, b of c). Het examen wordt in het Nederlands afgenomen. Daarom is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst. Heb je het theorie-examen gehaald, dan is de uitslag hiervan één jaar geldig.

Praktijk examen taxi cbr

Om je diploma te behalen, moet je ook slagen voor het praktijkexamen. Er zijn twee examens: een volledig examen en beperkt examen. Met het volledige examen (Taxi Vakbekwaamheid Praktijk) krijg je een taxidiploma waarmee je alle taxivervoer in Nederland mag verrichten. Met het beperkte examen (Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Contractvervoer) kun je taxivervoer verrichten onder bepaalde voorwaarden.

Als je binnen één jaar bent geslaagd voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het CCV chauffeursdiploma taxi of het CCV chauffeursdiploma taxi beperkt. Het diploma blijft je leven lang geldig. Je hebt dit diploma nodig om bij Kiwa een chauffeurspas aan te vragen.

Taxi examen oefenen

Om je voor te bereiden op de examens adviseren wij om een taxichauffeur opleiding te volgen bij een opleider die gespecialiseerd is in taxiopleidingen. Je vergroot daarmee je kans om te slagen voor de examens.
Allround taxichauffeur
Amstelveen, Hillegom, Haarlem of Leiden
Chauffeur vraagafhankelijk vervoer
Noord-Nederland
Ritbegeleiding Emmen
Emmen

Wil jij graag aan de slag als taxichauffeur, maar heb je nog niet de juiste papieren?

Dan staan we tijdens kantooruren voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.